By - admin

Vloerverwarming plaatsen

Gietdekvloeren zijn onmisbaar in het bouwproces van tegenwoordig. De snelheid van het storten van de gietdekvloer (anhydrietvloer) en de arbeidsvriendelijke werkomstandigheden zijn belangrijke voordelen waarom er tegenwoordig steeds vaker voor deze anhydrietvloer gekozen wordt. Bij Faber kun je rekenen op gedegen advies, goede voorbereiding en perfecte uitvoeringFaber loopt voorop waar het gaat om innovatie en het ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige producten – vloerverwarming berekenen programma.

De precieze laagdikte zal afhangen van de ondervloer en het type egaline. Is de ondervloer in slechte conditie of moet er een bepaalde dikte overbrugd worden in verband met het afschot, dan is egaline niet geschikt en zal men in de praktijk kiezen voor een ander cementgebonden product. Aangezien de droogtijd van een traditionele cementdekvloer veel langer is dan die van een egaline vloer, kiest men er vaak voor om een droogtijdversneller aan de cementmix toe te voegen.

Droom jij van een mooie moderne gietvloer met vloerverwarming, dan is de combinatie compleet als je hier een ondervloer van schuimbeton onder plaatst. Het schuimbeton werkt als een isolator, maar het houdt ook optrekkend vocht en schimmel tegen. Je kunt je kruipruimte zo weer waterdicht maken en deze tegelijkertijd laten isoleren.

Badkamer Gietvloer

Daardoor bespaar je geld en kun je je vloerverwarming vaak al binnen 6 jaar hebben terugverdiend. Zijn er leden in jouw huishouden die last hebben van astma of allergieën, dan kunnen de symptomen hiervan aanzienlijk worden verlicht als je vloerverwarming neemt – prikroller egaline. Een schuimbetonnen ondervloer houdt geurtjes en schimmels van onder je woning tegen.

Een gietvloer is naadloos, onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te houden – vloerverwarming kosten. De combinatie van deze drie levert dus een bijzonder hygiënische vloer op, ideaal voor als je kinderen hebt, huisdieren of gewoon weinig tijd hebt om schoon te maken. En als het hygiënische aspect van een dergelijke vloer je niet aantrekt, dan zijn er voldoende andere voordelen waar je als eigenaar van vloerverwarming van kunt profiteren.

Daardoor bespaar je op je energierekening en dat wel met 20 procent. Je hebt je investering binnen 6 jaar terugverdiend. Met vloerverwarming en een ondervloer van schuimbeton kun je aan de toekomst denken en je woning gasloos gaan verwarmen. Het inrichten van je interieur gaat veel gemakkelijker als je vloerverwarming hebt, omdat je de radiatoren kunt verwijderen.

 

Hoe Werkt Vloerverwarming

Uiteraard gaat je wooncomfort aanzienlijk omhoog met vloerverwarming. Het schuimbeton stopt de warmte die naar beneden gaat. Omdat deze warmte van onderen komt en door de gehele vloer wordt uitgestraald, is deze veel beter verdeeld en is er ook geen sprake van tocht en trek. Met vloerverwarming zal je woning een energielabel dalen en zal deze dus ook meer waard worden.

Wacht dus niet langer en laat ook vloerverwarming plaatsen. Eerst wordt je huidige vloer verwijderd, wordt er een nieuwe ondervloer van schuimbeton geplaatst, worden de leidingen voor de vloerverwarming aangebracht en het geheel wordt afgewerkt met een topvloer en een gietvloer. De matten die worden gebruikt voor de leidingen van de vloerverwarming bevatten ook isolatiemateriaal, zodat je vloer uiteindelijk een uitstekende isolatiewaarde overhoudt.

Het geheel is een vloer die vele tientallen jaren dienst kan doen en die jou en de andere leden van je huishouden voor een lange tijd comfort, leefgemak en besparingen zal bezorgen..

Vloerverwarming Instellen

Een heeft een stoere uitstraling, is krachtig en behaaglijk tegelijk. Het is een kunststof vloer zonder naden, die in verschillende lagen op de ondervloer wordt aangebracht. De vloer wordt afgewerkt met een lak of coating die uitgevoerd kan worden in elke kleur of . Wij leveren twee soorten gietvloeren: de epoxygietvloer en de PU(polyurethaan)-gietvloer.

De PU-vloer is een designvloer, iets zachter dan een Epoxyvloer, deze vloer heeft ook meer veerkracht. Het voordeel van een PU-vloer is dat deze uitstekend gecombineerd kan worden met vloerverwarming, waardoor het comfort naar een hoger niveau gebracht wordt. Van moderne woonkamervloer tot vloeistofdichte badkamervloer, de gietvloer kent eindeloos veel toepassingen voor zowel de zakelijke als de particuliere markt.

Een epoxy gietvloer wordt vaak geplaatst in fabrieken, werkplaatsen, magazijnen en bedrijfsloodsen vanwege de hardheid van het materiaal (kosten betonvloer met vloerverwarming). Een epoxyvloer kan veel verdragen, waardoor het een uitstekende keuze is voor elke toepassing waarbij hoge eisen gesteld worden aan de slijtvastheid van de vloer. Onder een epoxy vloer kan beter geen vloerverwarming geplaatst worden, omdat deze minder goed bestand is tegen de hoge krimp- en uitzettingsgraad, waardoor scheuren zouden kunnen ontstaan.

Welke Vloer Op Vloerverwarming

Een Polyurethaan-gietvloer of PU-gietvloer kenmerkt zich door een zacht en elastisch oppervlak en wordt naadloos over een bestaande vloer aangebracht. Het is een twee componenten kunsthars gebonden vloersysteem. Naast het comfort dat de vloer biedt, past deze designvloer uitstekend in woonhuizen, kantoren, showrooms en openbare gebouwen. De vloer heeft een huiselijke uitstraling, voelt warm aan, is makkelijk schoon te houden en vraagt geen onderhoud (

Daarbij werkt de vloer geluiddempend, u zult zelf blij zijn met de geluidsisolerende werking, maar ook de buren zullen minder last hebben van contactgeluid zoals het verschuiven van stoelen. isolatie vloerverwarming. De Epoxyvloer is door de hardheid van het materiaal geschikt voor zwaar gebruik en is aantrekkelijker in prijs dan een PU-vloer.

De PU-vloer is zachter en elastischer, hierdoor ontstaan minder snel scheuren en de kans op krasvorming is een stuk lager. Indien u het comfort wenst van een vloerverwarming is de PU-vloer de beste keuze, hierdoor is deze bij uitstek geschikt voor woningen. Bij PU-vloeren wordt vaak een matte lak aangebracht als laatste laag, dit is bij epoxy-vloeren niet nodig. Onze expert kan naast vloerverwarming ook het Spanplafond voorzien.

Nadelen Vloerverwarming

Op de gladde ondervloer wordt de eerste laag aangebracht, de primer. Hierdoor zal de gietvloer zich goed hechten aan de ondervloer waardoor het uiteindelijke resultaat zo glad mogelijk zal worden. De volgende laag is de schraplaag, dit is een kunststof uitvlakmiddel dat gaatjes en oneffenheden die nog aanwezig zijn worden afgesloten, dit vormt de perfecte basis.

Hierdoor kunnen geen gaatjes ontstaan tijdens het droogproces. Daarna zal de uiteindelijke gietvloer aangebracht worden, polyurethaan of epoxy (gietvloer over tegels). Bij de PU-vloer wordt meestal uiteindelijk nog een beschermende matte laklaag aangebracht. Omdat het aanleggen van een gietvloer zeer arbeidsintensief is, is deze het meest geschikt voor een vloer met een minimale afmeting van 30 m2.

Hoe groter de oppervlakte van de vloer, hoe aantrekkelijker de prijs voor u zal worden. Uiteraard is de prijs uiteindelijk ook afhankelijk van de staat van de ondervloer. Vloerverwarming in combinatie met een gietvloerEen wordt geplaatst door speciale slangen of matten waarin warmtebuizen of kabels verwerkt zitten aan te leggen.

Vloerverwarming Laten Leggen

Als de ruimte op temperatuur is, zal het een stuk minder energie verbruiken dan een traditioneel verwarmingssysteem. In de zomer kunt uw woning juist koelen door koud water door de buizen te laten stromen. Wij bieden de mogelijkheid een totaalpakket af te nemen. Deze bestaat uit het isoleren van de vloeroppervlakte door middel van schuimbeton.

Door onze samenwerking met diverse specialistische bedrijven kunnen we dit totaalpakket aanbieden tegen een scherpe prijs. Wij zijn altijd het vaste aanspreekpunt, dus u heeft niet te maken met de diverse leveranciers. Wij nemen u alles uit handen. Het patroon waarin de vloerverwarming aangelegd wordt is bepalend voor de warmteverdeling in de vloer.